Forum dyskusyjne | |
Półmasą na masę (10) | |
Autor | Treść wypowiedzi |
miasto: Toruń dołączył: 2007-02-02 | Dobrze gadacie,od Szpaka poczynając. Trza sie zmasowić! Jeżeli Paweł zaakceptuje (hierarchia ma być:-), to proponuję spotkanie o 10.00 - 10.15 przed OBI w pierwszą niedzielę listopada (prognozy pogodowe są dobre). Jako potencjalny - rowerzysta senior - poprowadzę chętnych na trasę po dwóch zaborach (z tej i z tamtej strony Drwęcy). L = 45 - 50 km, z możliwością wcześniejszego odskoku do Torunia dla znudzonych jazdą:-). Przejażdżka rekreacyjna wokół Torunia nie podlega rejestracji, bo i dlaczego. Na trasie i tak kierujemy się rozsądkiem. Abym wiedział, co i jak, to chętni niech potwierdzą chęć przejażdżki mailem na , bo nie chcemy zaśmiecać forum. Jeżeli będzie przynajmniej 5, to prowadzę. Jeżeli będzie lało, to niestety all gets lost. Ale póki co bądźmy dobrej myśli! |
miasto: Toruń dołączył: 2007-02-02 | |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | witam! na razie nie mam planów - więc jak najbardziej się piszę na taki wypad Paweł pewnie też (jeśli nie ma planów) się wybierze... ...może resztę też namówimy Pozdrawiam. Rekreacyjnie na rowerze zawsze |
miasto: toruń dołączył: 2007-06-19 | Ja jak najbardziej piszę na to:)Jeszcze pewnie kogoś zwerbuje i wtedy przyslę liste osób kto ze mna. A co do stowarzyszenia mam takie pytanie:ile osób tak naprawdę jest w to zaangażowanych i cos robi?Rozumiem, że jest dużo roboty z kontrolowaniem prac MZD (chwała tym którzy sie tym zajmują!). Uważam jednak, że masa powinna byc tez jednym z priorytetów oraz inne działania promocyjne. Masa powinna odbywać się cyklicznie nie zależnie od pory roku i frekwencji cyklistów. Oto przecież chodzi żeby pokazać, że można poruszać się rowerem nie zależnie od warunków, trzeba zarażać ludzi aktywnością rowerową:) W związku z tym moja propozycja: może należy podzielić działania na monitoring i dalej robić dobra robotę w tym kierunku oraz utworzyć komórkę, która zajmie się masami i ogólnie pojętym markietingiem, promocja itp? Czy byli by chętni aby stworzyć taką grupę i coś z tym zrobić?ja chętnie sie w to zaangażuję i może jeszcze kogos bym wciągnął do pomocy. To jak pomożecie?:) |
dołączył: 2007-01-03 | niestety nie będzie mnie 4 XI w TRN ale życzę udanej wycieczki, w następny weekend (9-11) już będę na bank to wtedy obowiązkowo się pojawie. tylko żeby pogoda była !! bardzo się ciesze, że w końcu pojawiły się jakieś konkrety na forum. rok 2007 już dobiega końca ale przed nami 2008, mam nadzieję że owocny;] tutmo zapraszamy do współpracy, czekamy tylko na formalna legalizacje jako stow. zarejestrowane ( "walczymy" z rejestracją już od czerwca, mam nadzieję że w tym roku to się uda heh) i wtedy robimy nabór chętnych. wtedy odbędą sie spotkania, porobimy grupy robocze i wszystko mam nadzieję ruszy z kopyta hihi! wszelkie sugestie i uwagi piszcie na forum. jeszcze raz podkreślę, że priorytetem dla nas są próby "współpracy" heheh z MZD. Nie widzę innej możliwości, aby bez kontroli ze strony naszej i podobnych organizacji w Toruniu powstawały dobre drogi dla rowerów. Dzisiaj byłem na Waryńskiego... zwykła marnacja kasy pod pozorem budowy raju dla rowerzystów.... PS na chwilę dzisiejsza w stowarzyszeniu zwykłym ( czyli formalnie działającym) są 3 osoby ale w rejestrowanym Stowarzyszeniu Ekologicznym Rowerowy Toruń jest 17, z czego mniej lub bardziej udziela sie około połowy. Radar jest wiceprezesem k |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | to jak z tą listą obecności ? o której startujemy ? i skąd? pozdrowerek P.S. Może jakieś ognisko ? Po wypadzie ? Jest fajne miejsce w Józefowie na ognisko (jeśli Naszemu Przewodnikowi pasowałoby to) |
miasto: Toruń dołączył: 2007-10-08 | "spotkanie o 10.00 - 10.15 przed OBI w pierwszą niedzielę listopada" - piszę się na to jeśli nie będzie padać! Do zobaczenia na trasie !!! |
miasto: Toruń dołączył: 2007-02-02 | Cześć! Jeszcze raz: Zbiórka 10.00 - 10.15 pod OBI, parking. Inicjatywy wszelkie są mile widziane, a na pewno już znajdziemy czas na pogawedkę; a czy przy ognisku czy "lemoniadce" w przydrożnym kiosku, to już mniej ważne. Celowo wywołałem "lemoniadkę", bo uczestnicząc dwa razy w ubiegłym roku w przejażdżkach rowerowych organizowanych przez toruńskich działaczy rowerowych (ogłaszają to zawsze na łamach "N"), atrakcją na postojach było piwko (sic!). Prognoza pogody jest optymistyczna. PS. Przejazd planuję przez Mierzynek i Młyniec, to i Józefowo blisko. |
miasto: Toruń dołączył: 2007-06-27 | witam. ja też zamierzam sie pojawić w niedzielę. jak jest okazja sobie pojeździć i wymienić doświadczenia to trzeba to wykorzystać do zobaczenia niebawem. oby nie padało |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | piwo oczywiście odpada - jedziemy pokręcić a nie pić skoro mile widziane to ognisko proponuje właśnie w Józefowie jest miejsce - schowane (od głównej plaży trzeba trochę pojechać dalej) jest tam zadaszone miejsce do siedzenia ze stołami i miejsce na ognicho a także ambona leśniczego a także mały staw więc do zobaczenia o 10:00 przed OBI |
Dodaj odpowiedź » | Nowy temat » |
|
Stowarzyszenie ROWEROWY TORUŃ działa na rzecz powstawania odpowiedniej infrastruktury rowerowej.
konto bankowe BGŻ S.A. 71203000451110000002819490 NIP: 9562231407 Regon: 340487237 KRS: 0000299242