Forum dyskusyjne | |
europejski dzień bez samochodu 22 IX 2007 w Toruniu !! (24) | |
Autor | Treść wypowiedzi |
dołączył: 2007-01-03 | zaniosłem dziś do Wydziału Informacji, Promocji i Turystyki Urzędu Miasta Torunia pismo w sprawie chęci współorganizowania dnia bez samochodu który corocznie odbywa się 22 września. treść pisma: http://rowerowytorun.com.pl/pismo-w-sprawi...l1.html . chcemy w ten dzień zorganizować masę krytyczna na trochę dłuższej trasie i na trochę innych warunkach niż zwykle. szczegóły znajdują sie w piśmie. co ciekawe pani przyjmująca pismo w sekretariacie ww wydziału powiedziała, że koordynacją "obchodów" tego dnia zajmować się będzie.... Wydział Gospodarki Komunalnej UMT. Trochę to dziwne ale w sumie nam to wszystko jedno . pismo podobnej treści jak wyżej jutro skierujemy do WGK. tak na marginesie dodam ze gdy chciałem sie w wydziale promocji dowiedzieć szczegółów na temat dnia bez samochodu odsyłano mnie wpierw do wydziału zdrowia, potem do PTTK a dziś do WGK. spychologia ?? hihi! zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli macie jakieś pomysły co można by zrobić tego dnia ( i jak ten pomysł wcielić w życie ) piszcie. o szczegółach będziemy na bieżąco informować k |
dołączył: 2007-01-03 | zapadly juz wstepne postanowienia na temat masy krytycznej z okazji europejskiego dnia bez samochodu. trasa jet zatwierdzona: widoczna nizej na zdjeciu. w nastepnym tygodniu pojda pisma do mzd i do komendy wojewodzkiej policji w bydgoszczy. start masy o 16. mozliwe ze beda rowniez inne atrakcje z okazji EDBS i europejskiego tygodnia zrownowazonego transportu. o wszystkim oczywiscie bedziemy informowac 8) |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | dokładnie, myślę, że trasa dłuższa = ciekawszka będzie się podobała stałym bywalcom Masy. Myślimy jeszcze nad "afterparty", ale wszystko jest jeszcze w trakcie ustaleń. Może jakieś pomysły ? Pozdrowerek. |
miasto: toruń dołączył: 2007-06-19 | Może w ramach after party po przejeździe zbiórka krwi? http://www.krewniacy.pl/?action=showArticl...d=10342 |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | hmmm no pomysł bardzo dobry szkoda, że akurat w tym terminie ja nie będę mógł oddać (oddaje regularnie i teraz dopiero październik), ale i tak jestem wszystkimi członkami ZA ! pozdro |
dołączył: 2007-01-03 | najprawdopodobniej zbiorka krwi dla ofiar poszkodowanych w wypadkach samochodowych odbedzie sie 20 wrzesnia w ramach europejskiego tygodnia zrownowazonego transportu. o szczegolach poinformujemy wkrotce z okazji dnia bez samochodu 22 wrzesnia zostanie na 12 godzin zamkniety bulwar filadelfijski. o pozostalych akcjach napisze niebawem --- dla jasnosci RT organizuje jedynie mase krytyczna, w organizacje EDBS zaangazowane bede rowniez inne stowarzyszenia i instytucje m.in. ogrod zoobotaniczny oraz TSSA k k |
dołączył: 2007-01-03 | jest sprawa. 22 września zostanie wyłączony z ruchu fragment bulwaru. jest szansa aby rowerowy turoń wystawił stoisko informacyjne. kilka pomysłów mamy: rozdawanie ulotek, informacja o zabezpieczeniach itp. chcielibyśmy również dokonywać drobnych napraw rowerów typu nasmarowanie łańcucha, dokręcanie śrubki, regulacja hamulca. przydałaby sie jednak osoba która trochę sie w tym orientuje i miała by czas i chęć do pomocy. piszcie tutaj swoje propozycje, pomysły i to co moglibyście dać od siebie. w przyszłym tygodniu trzeba byłoby sie spotkać i sprawę omówić. myślę że warto coś zrobić. trochę czasu jest, ale nie za dużo. zostawiajcie pomysły na forum, w razie konkretów piszcie na stow@rowerowytorun.com.pl lub do mnie na gg: 1671276 jakoś na dniach przedstawię rozpiskę imprez na dzień bez samochodu. ps. cały czas czekamy na pismo z sądu legalizujące stow. jako stowarzyszenie zarejestrowane. dlatego na razie wstrzymujemy sie ze spotkaniem dotyczącym samego stowarzyszenia. |
dołączył: 2007-01-03 | poniżej zamieszczam link do plakatu: http://www.rowerowytorun.com.pl/edbs/plaka...ruk.jpg oraz do ulotek: http://www.rowerowytorun.com.pl/edbs/ulotkiedbs.jpg jeśli możecie porozwieszajcie plakaty i porozdawajcie ulotki k im więcej osób dowie się o akcji tym lepiej ! |
miasto: Toruń dołączył: 2007-07-19 | Panie Prezesie, melduję wykonanie zadania :evil Ulotki rozrzucone w firmie, jeszcze w przyszłym tygodniu powtórzę operację. Maatzey |
miasto: Toruń dołączył: 2007-07-19 | eeee tego i jeszcze postuluję, aby dział pod tytułem "Masa Krytyczna" był tak skonstruowany, żeby po kliknięciu linka była króciutka "część teoretyczna" a potem od razu info o najbliższej Masie, wraz ze wszystkimi informacjami organizacyjnymi. W ten sposób można by podsyłać znajomym linka, który prowadziłby do miejsca gdzie jest wszystko - dla nowo Masonów i dla starych wyjadaczy. Oczywiście info o poprzednich masach byłoby pod dalszym linkiem, żeby nie zakłócać percepcji Informacje powinny być tak podane, żeby bez szukania i wczytywania się w fora mieć wszystko. Pozdraiwam Maatzey |
miasto: toruń dołączył: 2007-06-19 | Niestety w sobote nie moge być w toruniu ale mam nadzieję że frekwencja dopisze. Dziś kilka plakatów powiesiłem,m.in. kadr jest oplakatowany i leżą tam ulotki, jutro wydział ekonomii i fizyki spróbuję jeszcze dołączyć. Troche późno ale lepiej późno niż...:) |
dołączył: 2007-01-03 | Dzięki uprzejmości lokalnego koordynatora kampanii EDBS - Ośrodkowi Edukacji Przyrodniczo - Ekologicznej Ogrodu Zoobotanicznego w Toruniu na masie będziemy rozdawać pamiątkowe odblaski k mamy nadzieje że troche osob przyjedzie, poszlo info do mediow, zobaczymy czy rozreklamuja akcje Dzis dotarło do nas pismo, że Stowarzyszenie Ekologiczne Rowerowy Toruń zostało zarejestrowane. Chętnych do wspólpracy zapraszamy na rozmowy przy naszym stoisku, ktore w godzinach 10-14 rozstawione będzie na Bulwarze. 8) |
miasto: Toruń dołączył: 2007-07-19 | :J Nie jestem pewien, czy uda mi się być w tym czasie w Toruniu, generalnie postaram się zdążyć na samą "Masę" ale przed południem raczej bardzo wątpliwie, więc nie będę miał okazji pogadać - jestem chętny do współpracy - może jakieś spotkanie w niedziele (albo inny dzień) przy piwie? Pozdrawiam Maatzey |
miasto: Toruń dołączył: 2007-02-09 | Dobrym pomysłem by było dodanie znakowania rowerów na bulwarze. Nie wiem jednak, czy nie jest już za późno na zorganizowanie takiej akcji. |
dołączył: 2007-01-03 | troszke jest juz niestety za pozno na akcje znakowania, trzeba byloby zaangazowac policje i troche by to trwalo. nastepnym razem sie pomysli pamietajcie ze jutro od 13 do 17 na rynku nowomiejskim mozna "upuscic sobie troche krwi" dla potrzebujacych. jezeli ktos z Was ma ochote i czas - przybywajcie! na naszym bulwarowym stoisku bedzie mozliwosc drobnego przegladu roweru, nasamrowania lancucha i uzyskania porady;) poinformujcie znajomych i przybywajcie na mase !!!! jesli bedzie nas duzo bedzie to swiadczyc o celowosci tego typu akcji :ok ps jesli ma ktos do zalatwienia tube - megafon na sobote prosze o wpis lub kontakt przez formularz kontaktowy |
miasto: toruń dołączył: 2007-06-19 | Też jestem zainteresowany współpracą, ale niestety w sobotę nie ma mnie w toruniu. To jak bęzie jakieś piwo w późniejszym terminie? |
dołączył: 2007-01-09 | no no, spotkanie napewno bedziemy robic za jakis czas, wiec napewno damy znac! 8) |
dołączył: 2007-01-03 | no i po masie, mysle ze bylo fajnie, dzieki wszystkim za przybycie. mam nadzieje ze Wam rowniez sie podobalo 8) czekamy na zdjecia, wysylyjcie na adres stow@rowerowytorun.com.pl wrzucimy na strone lub wklejajcie tutaj linki do Waszych galerii 8) pozdro!! |
miasto: Toruń dołączył: 2007-09-22 | Zapraszam na relacje fotograficzną z Dzisiejszej Masy Krytycznej. www.pzr.org.pl Mam nadzieję, że następna Masa odbędzie sie przy asyście policji nie w blaszanych maszynach a na rowerach- jak wszyscy. Pracownia Zrównoważonego Rozowju |
dołączył: 2007-03-13 | Świetne zdjęcia! Miałem nadzieję, że będzie dzisiaj dużo więcej rowerzystów, ale uważam że masa i tak była bardzo udana. Trasa o niebo lepsza (dłuższa) od poprzednich. Fajnie, jakby taka już pozostała. Pozdrowerek! |
miasto: Toruń dołączył: 2007-09-23 | Ja mam taki mały akcencik |
miasto: Toruń dołączył: 2007-02-20 | Rzeczywiście fotki OK. Trasa bardzo udana i przejazd także. Pewnie niektórzy widzowie drapali się w głowę widząc nas dwa razy w różnych miejscach. A co do obstawy, to Straż Miejska ma (miała) patrol zroweryzowany służący do patrolowania Barbarki. Chyba im te rowery nie zardzewiały. Może trzeba podsunąć SM aktywny udział mundurowych w przejeździe? Trzeba powtórzyć imprezę w październiku. Ludzkość zjedzie już z wakacji, to będzie nas więcej.Julo. ps. było chyba więcej niż 50 osób, wydaje mi się, że ok 80 |
dołączył: 2007-09-23 | To była moja pierwsza Rowerowa Masa Krytyczna. No i bardzo mi się podobało. Chciałem pojechać dziś na Zamek ale gdy zobaczyłem ile osób jedzie to zrezygnowałem. Więcej takich imprez |
dołączył: 2007-01-03 | beavis to ile osób jechało w niedziele na wycieczkę?? tak dużo czy tak mało?? wysyłajcie zdjęcia na mejla lub podawajcie linki, przecież tyle osób robiło zdjęcia a nikt nie chce się pochwalić :jezyk |
Dodaj odpowiedź » | Nowy temat » |
|
Stowarzyszenie ROWEROWY TORUŃ działa na rzecz powstawania odpowiedniej infrastruktury rowerowej.
konto bankowe BGŻ S.A. 71203000451110000002819490 NIP: 9562231407 Regon: 340487237 KRS: 0000299242