Forum dyskusyjne | |
czerwcowa masa krytyczna (22) | |
Autor | Treść wypowiedzi |
dołączył: 2007-01-03 | pytanko. kiedy bedzie lepszy termin na zorgaznizowanie masy - w sobote 16 czerwca czy w sobote 23 czerwca?? trzeba zdecydowac sie na najlepszy termin, aby pasowal jak najwiekszej liczbie osob 8) |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | 16 szesnasty :happy |
miasto: +oRoN+o dołączył: 2007-02-06 | popieram 16 %) |
miasto: Toruń dołączył: 2007-02-12 | 23 czerwca. hihi! |
dołączył: 2007-01-03 | widze ze dyskusja jest ostra hihi! bardziej sie sklaniam do terminu 16 liczac na wiekszy udzial studentow. w sobote, niedziele trzeba bedzie podjac decyzje. trasa bedzie taka sama - sory jesli komus sie znudzila, ale dzieje sie tak z kilku istotnych wzgledow |
dołączył: 2007-05-30 | zdecydowanie popieram 16, gdyż potem wiele osób wyjężdża. |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | co powiecie na przedłużenie Masy? czyli jakieś "afterparty" pojeździć rowerkami może jakieś ognicho z kiełbaskiem 16 16 16 |
miasto: Torino dołączył: 2007-03-17 | afterek?spoczko!njapierw jakies przedluzenie trasy, a pozniej ognisko. popieram w pelni |
dołączył: 2007-01-03 | masa bedzie 16 czerwca. w najblizszym tygodniu zaniose pismo do UM. ponizej zamieszam linki do ulotek i do plakatu. jak mozecie wydrukujecie kilka sztuk i rozpropagujcie akcje. wiadomo, im nas wiecej przyjedzie tym lepiej. co do afterka-ogniska piszcie jesli macie jakies pomysly. mala zmiana w stosunku do poprzednich mas: start z rynku nowomiejskiego ale o godzinie 15 !! http://www.rowerowytorun.com.pl/masa/masau...iec.jpg - ulotki http://www.rowerowytorun.com.pl/masa/masap...iec.jpg - plakat |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | hmm pomysł na ognicho - najpierw miejsce Barbarka odpada w weekend jest tam więcej ludzi niż na Szerokiej, Park na Bydgoskim Przedmieściu to samo może być Zamek Dybowski - raczej niewiele ludzi i więcej spokoju tylko że to jest blisko - jest jeszcze jedno fajne miejsce ale dalej - Józefowo (pewnie niewiele osób wie że jest tak miejsce na ognisko - bo jest troszkę "schowane") byłoby fajnie dużą ekipką się przejechać nad jeziorko, a daleko nie jest! I Masa by się Nam wydłużyła (już nieoficjalnie) hihi! |
miasto: Toruń dołączył: 2007-02-12 | Józefowo jest ok, ale nie spodziewałbym się oszałamiającej ilości zainteresowanych wycieczką za Lubicz. Na Dybowskim będzie wesoło . |
miasto: Toruń dołączył: 2007-06-04 | Zdecydowanie 16 czerwaca |
miasto: Toruń dołączył: 2007-02-20 | W nawiązaniu do tematu MASY: zaczęło się malowanie na drogach rowerowych. Odmalowano na Bema, na Gagarina, kawałek na Sz. Chełmińskiej,skorygowano (na mój wniosek) malowanie na skrzyżowaniu Żwirki i Wigury z Sz. Chełm.(chodziło o "przejazd dla rowerów"). Pomału coś się rusza. Przywrócono znaki zakazu (z wyjątkiem ALP i rowerów) na drodze na Barbarkę. Uwaga! na wylocie Mohna do Długiej powstaje sygnalizacja świetlna. Gumowych drzew.J. |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | i jak ustawka o 14 pod OBI ? jak tam frekwencja na ognicho ? |
dołączył: 2007-01-03 | chyba najlepiej bedzie jechac po masie do parku na bydgoskim. jest tam boisko (moze jakas pilka bedzie) duzo miejsca i dobry dojazd. kto bedzie chcial przyjechac i pogadac, po masie zapraszamy pod kopernika, tam sie cos pomysli na masie jedziemy TYLKO jednym pasem, wolnym tempem, i bez zadnych akrobatycznych popisow!!! to tak dla przypomnienia 8) do zoba w sobote!! |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | ok jestem za - piłka do siatkówki się znajdzie i można meczyk pyknąć, może jakieś ognisko/grill według uznania zobaczymy |
dołączył: 2007-01-03 | no i po masie bylo nas okolo 80 czyli tendencja spadkowa. co dziwne rozdalismy najwiecej ulotek i rozwiesilismy troche plakatow. dziekujemy wszystkim uczestnikom i tak bylo bardzo fajnie k dziekujemy policji i strazy miejskiej, dzis akcja byla przygotowana super, sami policjanci mysleli pewno, ze bedzie nas wiecej heh. czeklamy na fotki, prosimy o wysylanie ich na adres stow@rowerowytorun.com.pl do nastepnego! |
miasto: wiocha dołączył: 2007-06-26 | A DLACZEGO W TORUNIU masa odbywa się nie w innych terminach niż na całym świecie???????? to może ja przypomne jak by ktoś niewiedział MASA KRYTYCZNA ODBYWA SIĘ W OSTATNI PIĄTEK MIESIĄCA!!!!! a nie w sobote o 14 kiedy ruchu samochodowego w mieś cie już nie ma %) o 14 w sobote to sobie można do lasu pojechać albo nad jezioro |
dołączył: 2007-01-09 | wiemy jaka jest tradycja mas rowerowych i kiedy sie odbywaja, jednak wyszlismy z zalozenia ze masy rowerowe sa tylko uzupelnieniem dzialalnosci naszego stowarzyszenia i nie sa najwazniejsze. chcemy sie skupic na potrzebniejszych dla rowerzystow sprawach niz tylko na wesolych przejazdach przez miasto |
miasto: TORUŃ dołączył: 2007-03-07 | junior a Ktoś Cie zmusza do Masy? Chcesz to jedziesz nad jezioro. Nie chcesz nie jedziesz na Masę. Proste. Przez długi okres czasu w Toruniu nie działo się nic. Gdy ktoś coś robi - postaraj się pomóc, a nie tylko ja chcę, a tak będzie lepiej, ja wiem lepiej niż oni... Pozdrowerek |
miasto: Torino dołączył: 2007-03-17 | prawo do dyskusji ma kazdy i o tym musimy pamietac. kazda aktywnosc cos wnosi i nie pozostajmy na poziomie: Więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być... tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było... tylko aplauz i zaakceptowanie. Masa w sobote to szansa na udzial ludzi o szerszym przekroju wiekowym. Poza tym latwiej ja zalegalizowac. Pozdrowienia! |
miasto: wiocha dołączył: 2007-06-26 | mieszkam koło torunia od roku.. doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze masa to nie wszystko co można zrobić. chciałbym jednak zauważyć żę robiąc mase tradycyjnie w ostatni piątek można poczuć "moc" (solidarnie zinnymi miastami całego świata). Ps.kiedy zaczynałem organizować ze znajomymi mase w poznaniu, ludzie mówili nam " ze sie neuda ze nikt nie przyjdzie w piątek " . pierwsze masy były nielegalne mieliśmy problemy z policją ale daliśmy rade i teraz patrząc na poznań jestem dumny bo wokół masy powstało wiele inicjatyw a sama masa jest tylko odnośnikiem . Ps.dzisiaj jade do warszawy na nocną mase pozdrawiam |
Dodaj odpowiedź » | Nowy temat » |
|
Stowarzyszenie ROWEROWY TORUŃ działa na rzecz powstawania odpowiedniej infrastruktury rowerowej.
konto bankowe BGŻ S.A. 71203000451110000002819490 NIP: 9562231407 Regon: 340487237 KRS: 0000299242